« بیسیم چی »

خوش آمدید

« بیسیم چی »

خوش آمدید

« بیسیم چی  »

محبت خدا نشانه دارد ،ذکر
ازهیچ یک از قدرت هایی که در عالم هستندوارعاب می کنندملت ما را،مانمی ترسیم؛برای اینکه ما برای خدا قیام کردیم.«امام خمینی ره»

رسول الله(ص):هرگاه فتنه ها به شما روی آوردو محیط جامعه مانند شب تاریک سیاه گردید،پس بر شما باد تمسک بر قران،زیرا که قران شفیعی است که شفاعتش پذیرفته درگاه الهی است وگواهی است که ،شهادتش پذیرفته می شود(اصول کافی ج2 ص238)





طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب

نمونه مقاله

پنجشنبه, ۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۲:۵۱ ب.ظ
تاریخ : یکشنبه ۷ مهر۱۳۹۲ | 18:37 | نویسنده : انجمن ادبیات مدرسه رازی
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4


تورم

نویسنده : عاطفه شکری

 

 

چکیده

این مقاله موضوع تورم را به طور خلاصه مورد بررسی قرار می‌دهد. تعریف تورم، انواع تورم، راه‌های مبارزه با تورم، معایب و مزایای تورم، رابطه تورم با توسعه، تأثیر تورم بر کشور، کشورهای موفق در مهار تورم و برخی آمار در مورد نرخ تورم کشورها مطالب این مقاله را تشکیل می‌دهند.

1- مقدمه

تورم یکی از موضوعات مهم در کشور ماست. همانگونه که می‌دانید در ایران درصد تورم در سالهای اخیر بسیار زیاد بوده است به طوری قیمت‌ها در هر سال بسیار افزایش یافته و قدرت خرید مردم کم شده است. این مقاله اطلاعات بیشتری درباره موضوع تورم ارائه می‌دهد.

تورم چیست؟

تعریف‌های مختلفی از تورم وجود دارد که همه آنها تقریباً بیانگر یک موضوع هستند: تورم عبارت است از افزایش دائم و بی رویه سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات که در نهایت به کاهش قدرت خرید و نابسامانی اقتصادی می‌شود.

انواع تورم

در نظریه هاى اقتصادى، تورم را به سه نوع تقسیم مى کنند:

  1. تورم خزنده (آرام یا خفیف): به افزایش ملایم قیمت‌ها گفته می‌شود. در تورم خفیف, افزایش قیمت بین 1 تا 6 درصد، حداکثر 4 درصد یا بین 4 تا 8 درصد در سال ذکر شده است.
  2. تورم شدید (تورم شتابان یا تازنده): در این نوع تورم آهنگ افزایش قیمت‌ها تند و سریع است. براى تورم شدید, 15 تا 25 درصد در سال را نوشته اند.
  3. تورم بسیار شدید (تورم افسار گسیخته، فوق تورم و ابر تورم): این نوع تورم شدیدترین حالت تورم به شمار مى رود. معیار تورم بسیار شدید را 50 درصد در ماه یا دو برابر شدن قیمت‌ها در مدت شش ماه و ... بیان داشته اند.

البته نمی توان نرخ ثابتی ارائه کرد زیرا این مقادیر با توجه به شرایط زمانی و... عوض می‌شوند. علاوه بر این تقسیم بندی کلی می‌توان تورم را به دسته‌های کوچکتری نیز تقسیم کرد:

1.      تورم پنهان: در آن قیمت ثابت ولی کیفیت کمتر می‌شود.

2.      تورم خزنده: تورمی آرام و پیوسته است. معمولاً به علت افزایش تقاضا است. بعضی اقتصاددانان معتقند که محرکی برای افزایش درآمد است و بعضی دیگر معتقند که سبب کاهش قدرت خرید است (هر 25 سال 50%).

3.      تورم رسمی: به علت افزایش عرضه پول از سوی دولت.

4.      تورم ساختاری: به علت افزایش قیمت‌ها به دلیل وجود تقاضای اضافی. در این نوع تورم دستمزدها به دلیل وجود فشار (کمبود) در برخی بخش‌ها افزایش می‌یابد.این نوع تورم در کشور‌های در حال پیشرفت زیاد است.

5.      تورم سرکش:افزایش سریع و بی حد و مرز قیمت ها. آثار تورم سرکش عبارتند از (1) کاهش ارزش پول، (2) گسستگی روابط اقتصادی، و (3) فرو پاشی نظام اقتصاد. این نوع تورم معمولاً پس از جنگها یا انقلاب‌ها رخ می‌دهد مثل افزایش قیمت 2500% در آلمان در سال 1923.

6.      تورم شتابان: افزایش سریع و شدید نرخ تورم. مثلاً وقتی دولت سعی کند بیکاری را پایینتر از حد طبیعی  نگاه دارد، این اقدام باعث افزایش تورم می‌شود.

7.      تورم مهار شده: تورمی است که به دلیل وجود شرایط تورمی در کشور ایجاد شده است و در مقابل از افزایش آن جلوگیر ی شده است. این شرایط معمولاً از فزونی تقاضای کل بر عرضه کل کالاها و خدمات پدید می‌آید که با فرض ثابت بودن دیگر شرایط به ازدیاد قیمت‌ها می‌انجامد.

8.      تورم فشار سود: تورمی که در آن تلاش سرمایه داران برای تصاحب سهم بزرگی از درآمد ملی منشأ تورم می‌گردد..

9.       تورم فشار قیمت: نوعی تورم فشار هزینه که در اثر تحمیل قیمتهای بسیار گزاف از سوی صاحبکاران اقتصادی با هدف دستیابی به سودهای کلان بدست می‌آید.

10.   تورم فشار دستمزد: نوعی تورم فشار هزینه که سرچشمه فرایند تورم را فشار اتحادیه کارگری بر بازار کار می‌داند. این برداشت دارای طیف گسترده‌ایست که در یک سوی آن  اعمال قدرت انحصاری اتحادیه‌های کارگری و الگوهای قدرت چانه زنی آنها بر پایه ی متغیر‌های اقتصادی قرار دارد و در سوی دیگر الگوهای غیر اقتصادی مبارزه جویی این اتحادیه ها.

راه‌های مبارزه با تورم چیست؟

این راه‌ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. سیاست‌های پولی و مالی: هدف این روش محدود کردن تقاضای کل است. این کار از طریق جمع آوری پول به شکل سرمایه‌های غیر نقدی صورت می‌گیرد (سیاست‌های انقباضی).
  2. سیاست‌های درآمدی: با دخالت مستقیم در بازار و عوامل تولید کننده، تورم کنترل می‌شود.این روش کاربردی نیست زیرا در آن مناطق زیادی نیاز به اصلاح دارند.

آیا تورم همیشه مضر است؟

خیر تورم در حد کم (2-3%)نه تنها مضر نیست بلکه نشانه توسعه اقتصادی آن کشور نیز هست. علاوه بر آن تورم فواید دیگری نیز دارد از جمله:

  • ابتدا قدرت خرید پول پایین آمده و بعد از آن میزان تولید بالا رفته، رسیدن به ثبات و برگشت به حالت طبیعی حتمی است.
  • در اوج مرحله تورم، کارخانجات و موسسات و برنامه‌های اساسی اقتصادی شکل می‌گیرد.
  • فرهنگ تولید به وسیله فشار تورم توسعه می‌یابد.

رابطه تورم و توسعه چیست؟

  • تا توسعه کشور به حد مطلوبی نرسیده ثبات ارزش پولی غیر ممکن است. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که در زمان توسعه ممکن است به جایی برسیم که پایین تر رفتن قدرت خرید و قدرت پول خطرناک باشد. در چنین مقطعی حرکت جامعه از توسعه به ثبات تبدیل می‌شود.
  • سرمایه گذاری در مرحله اول تورم زا و در آخر خاصیت تورم زدایی دارد.
  • در همه کشور‌های جهان چنین بوده که مسایل توسعه و بازسازی، هر دو تورم‌طلب بوده‌اند.
  • اگر در مرحله اول پول را ثابت نگه داریم نمی توانیم خیلی از مسائل کشور را مانند جنگ پشت سر بگذاریم.
  • در تورم پول از جیب مردم به سرمایه گذاری منتقل می‌شود.
  • وضع مطلوب در اقتصاد رسیدن به پول ثابت است.
  • معمولاً توسعه و پیشرفت نمایانگر تورم پایین است به طوری که می‌توان بیان نمود که اکثر کشورهایی که به توسعه اقتصادی و اجتماعی مطلوب رسیده اند، دارای تورم‌های کمتر از 15درصد بوده‌اند. اما چند استثناء نیز وجود دارد از جمله  برزیل، آرژانتین و ترکیه.

تورم چه تأثیری بر نظام کل کشور دارد؟

نمی توان تورم را عامل تمام مشکلات یا حتی بخش مهمی از آنها دانست ولی صاحبنظران اقتصادی و اجتماعی غالباً تورم را به منزله شاخص کشمکش‌ها و اغتشاشات اجتماعی و شاخص اعلام خطر و ... قلمداد می‌کنند و معتقدند که:

  • کشور هایی که در آنها ثبات قیمت (عدم تورم) وجود داشته ثبات سیاسی و اجتماعی نیز وجود داشته است و بالعکس در کشورهایی که بحرانهای سیاسی و اجتماعی بوجود آمده تورم نیز کم کم دچار رشد صعودی شده است.
  • در تورم زیاد درآمد به صورت ناعادلانه تقسیم می‌شود زیرا افرادی که در ابتدا سرمایه ی غیر نقدی زیاد دارند به مرور زمان با افزایش ارزش آن سرمایه توسط تورم به ثروت عظیمی دست می‌یابند و در عوض افرادی که در ابتدا سرمایه کمی دارند یا سرمایه آنان غیر نقدی است به مرور زمان با افزایش نرخ تورم بخشی از دارایی خود را از دست می‌دهند.
  • تورم باعث تقلیل پس انداز می‌شود زیرا ارزش پول متغیر است و در نتیجه پس انداز ناامن است. البته این مشکل راه حلی نیز دارد که آن سرمایه گذاری در چیزیست که ارزش آن با تورم زیاد شود.
  • تورم باعث افزایش قیمت کالا در تجارت بین المللی می‌شود که نتیجه آن کاهش میزان صادرات و افزایش واردات است.
  • بر اساس بند قبل، افزایش تورم باعث کاهش ارزش پول می‌شود.
  • تورم باعث عدم مصرف بهینه منابع می‌گردد و از این رو تمایل به سمت کالاها و خدمات گرانتر بیشتر می‌شود در صورتی که این کالا‌ها ضرورتاً مفیدترین کالا‌ها نیستند.
  • در زمان تورمی مقدار زیادی از وقت، انرژی، منابع مالی مردم بجای بکار افتادن در مسیر مولد و مفید صرف فعالیت هایی می‌شود که هدف از انجام آن‌ها جلوگیری از کاهش ارزش دارایی‌ها و کسب منافع غیر عادی از طریق معاملات سوداگرانه است.
  • تولید کنندگان که خریداران مواد اولیه هستند سرمایه گذاری نمی کنند ، لذا کارهای دلالی رواج پیدا می‌کند

آیا تا کنون کشوری توانسته است تورم را به طور کامل ریشه کن کند؟

بله، یکی از این کشور‌ها آلمان است. آلمان در بازسازی اقتصادی به این نکات توجه کرده است:

  • طراحی نظام اقتصادی و اجتماعی بازار با در نظر گرفتن تعادل اجتماعی، بر پایه اخلاق مسیحی و انسانگرایانه
  • معیار اساسی اقتصاد برای انسانها نه انسانها برای اقتصاد
  • تکیه بر این امر که در جو سرشار از ثبات پولی، رشد اقتصادی مطمئن تر تحقق می‌یابد
  • قدرت خرید حداقل درآمد را تثبیت کردند
  • اهمیت دادن به توزیع در آمد عادلانه
  • اعمال سیستم جامع و موثر بیمه‌های اجتماعی (آلمانی‌ها بدین منظور بیش از 15 درصد ارزش تولید ملی را پس از جنگ به این امر اختصاص دادند)
  • حاکمیت مربع سحرآمیز ثبات پولی، اشتغال کامل، تعادل تراز پرداخت ها، تناسب در توزیع درآمدها
  • خارج نمودن پول بیش از ظرفیت تولیدی: طراحان اقتصادی در سال  1948 با رفرم پولی، پول موجود در دست مردم را از 100 واحد به 5/6 واحد تنزل دادند

آمار تورم

سازمان ملل پیش‌بینی کرد که نرخ تورم ایران در سال جاری میلادی به 7/17 درصد برسد. به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل ایسنا، سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش جامع خود که "چشم انداز و شرایط اقتصاد جهانی 2006" نام دارد تمامی کشورها و مناطق جهان را مورد ارزیابی قرار داد و برآورد کرد که نرخ تورم بهای مصرفی در کشورمان که در سال 2005 در حدود 5/13 درصد بوده است در سال جاری با 2/4 درصد افزایش مواجه شده و به 7/17 درصد بالغ شود.

سازمان ملل مناطق و کشورهای مختلف جهان را به صورت جداگانه تقسیم بندی کرده است و جداول ارائه شده حاکی از آن است که نرخ تورم ایران در سال جاری در منطقه خاورمیانه در صدر جدول قرار خواهد داشت.
در همین حال در تقسیم‌بندی بزرگترین اقتصاد‌های در حال توسعه جهان نیز کشورمان با نرخ تورم 7/17 درصدی در مکان نخست جای دارد و پس از آن ونزوئلا با نرخ تورم 15 درصدی قرار گرفته است. نرخ تورم ونزوئلا در سال 2005 حدود 16 درصد اعلام شده است. نیجریه نیز که شاهد نرخ تورم 3/16 درصدی در سال گذشته بوده است سال جاری را با نرخ تورم 8/10 درصدی سپری خواهد کرد و در میان کشورهای در حال توسعه مکان سوم را از آن خود خواهد کرد. نرخ تورم قزاقستان که از همسایه‌های کشورمان به شمار می‌رود در سال جاری به 5/7 درصد و نرخ تورم روسیه به 5/10 درصد خواهد رسید.

آمریکا، ژاپن، چین و آلمان که از برترین اقتصادهای جهان محسوب می‌شوند در سال جاری نرخ تورمی برابر با 2/0، 1/0، 2/3 و 9/1 درصد خواهند داشت و نرخ تورم آذربایجان دیگر همسایه کشورمان از 5/12 درصد در سال گذشته به 5/9 درصد در سال جاری کاهش خواهد یافت. در همین حال عربستان در سال گذشته و سال جاری نرخ تورم ثابتی برابر با یک درصد داشته و خواهد داشت

منابع

علت تورم و افزایش مستمر قیمت ها حسین بلادی

سایت امار جمهوری اسلامی

بررسی رابطه ی تورم و پول در اقتصاد ایران ر اساس مدل پیش بینی

گزارش پژوهش های اقتصادی دکتر صادق بختیاری

اقتصاد کلان دکتر صمامی

به نام خدا

 

سعادت در مدینه فاضله فارابی

 

طرح تحقیق:سعادت در مدینه فاضله فارابی

طرح موضوع: دراین تحقیق بدنبال این مسئله هستیم که سعادت چیست؟چگونه امری است؟مبانی فکری فارابی راجع به سعادت چیست؟

علت انتخاب موضوع: علاقه شخصی به حوزه فلسفه سیاسی و جذابیت فکری اولین فیلسوف سیاسی جهان اسلام می باشد.

سوال اصلی: سعادت در فلسفه سیاسی فارابی کدام است و چه هدفی دارد؟

سوال فرعی:1)سعادت چیست؟                                     

                     2)جایگاه سعادت در اندیشه و عمل کسانی که خواهان آنند

                     3)سعادت آدمی چگونه حاصل میگردد؟

 

مفروض ها:1)انسان ذاتا به دنبال خوشبختی است

                   2)انسان مدنی باالطبع است

 

فرضیه:انسان برای نیل به سعادت یکسری اصول و قوانین رو بشناسد و به ان عمل نماید

روش تحقیق:1)روش گرد اوری در این تحقیق بصورت کتابخانه ای است

                   2)روش پژوهش:هنجاری

سازماندهی:1)فهرست

                    2)چکیده

                    3)مقدمه

                    4)سعادت از درون آدمی

                    5)احتیاج انسان به اجتماع و تعاون

                    6)نتیجه گیری

 

 

 

 

 

فهرست

عنوان ......................................................................................... 1

طرح تفصیلی..................................................................................2

چکیده ........................................................................................ 3

فهرست .......................................................................................3

مقدمه .........................................................................................4

سعادت از درون آدمی .....................................................................5

احتیاج انسان به اجتماع و تعاون ....................................................... 6

نتیجه گیری .................................................................................. 7

منابع.............................................................................................8

 

 

 

چکیده

انسان از دیرباز به دنبال این بوده که بفهمد سعادت چیست؟ سعادت فردی است یا جمعی ؟ و چگونه بدست می آید و راه رسیدن به ان در قبال انجام چه کارهایی است؟(همه افراد باید انجام دهند)

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

ما در اینجا بر آنیم که سعادت را در مدینه فاضله فارابی بررسی نماییم و بررسی نماییم که در بحث نظریه هنجاری جای میگیرد یا نه. اینکه سعادت پنداری هنجاری است که بر طبق آن باید یکسری اصول کلی و قراین به تاریخ در افکار و افعال آدمی باشد تا به سعادت برسد همانطور که خواجه نصیر الدین طوسی میگوید هدف از حرکات انسانی رسیدن به سعادت است و سعادت عبارتست از خیر است{اخلاق ناصری صفحه 46} که در اینجا مجال آن نیست و در جایی دیگر به این موضوع میپردازیم

 

سعادت از درون آدمی

خواجه نصیر الدین میگوید:هدف از حرکات انسانی رسیدن به سعادت است و سعادت عبارتست از خیر است.

وی میگوید:خیر است بر دو قسم اند یکی خیر مطلق و دیگر خیر نسبی

خیر مطلق آنست که مقصود از وجود موجودات همان بود.سپس خیر منظور از خیر مطلق ذات حق اوست و اما خیر اضافی چیزهایی بود که در اصول بدان غایت نافع میباشد و اما سعادت هم از قبیل خیرات است و لیکن به اضافات با هر شخص و آن رسیدن اوست به حرکت ارادی نفسانی به کمال خویش سپس از این روی سعادت هر شخص سعادت شخص دیگری بود و خیر در همه اشخاص یکسان باشد و باید همه انسانها به سوی یک خیر که خیر مطلق است در حرکت باشد و سیر همه به سوی آن بود و از خیرات پراکنده اضافی احتراز کند(اصالت اجتماعی)

فورفوریس از ارسطا طالیس نقل کرده که او خیرات را بر این وجه قسمت کرده است که خیرات بعضی شریف بود و برخی ممدوح و بعضی خیر بالقوه و بعضی نافع در طریق خیر و بالاخره عقل و حکمت شریف بالذات اند و اقساطی دیگر{اخلاق ناصری 63-46}

سپس سعادت یا جسمانی بود یاقسانی سعادت جسمانی انگاه کامل بود که سعادت اقسانی با توام باشد{اخلاق ناصری 48}

سعادت عبارت از خیر مطلق و هرآنچه درراه رسیدن به خوشبختی سودمند است خیر است نه بالذات و لذاته و بلکه خیر بودن آن از جهت سودی است که در رسیدن به سعادت دارد و بر عکس هر آنچه به وجهی از وجوه مانع از رسین به سعادت شود بطوراطلاق شر است(سیاست مدنیه144)

فارابی اختیار را قبول دارد راه رسیدن به سعادت را همین اختیاری و ارادی بودن است اوست و نزوع انسان به طرف مدرکات خود بالجمله عبارت از اراده او بود سپس هر گاه این نزوع ناشی از احساس یا تخیل بود به اسم عام خود یعنی کلمه اراده نامیده میشود. و هر گاه ناشی رویت و یا قوه ناطقه بود بالجمله اختیار نامیده میشود تنها در انسان یافت میشود و از خصایص اوست و اما نزوع ناشی از احساس یا تخیل در سایر حیوانات نیز حاصل میشود و حصول و معقولات اولی برای انسان عبارت است از کمال اول او بود و این نوع از معقولات به خاطر این در انسانها نهاده شده است که انسان در جهت نیل به کمال اخیر خود بکار گیرد (و مورد عمل قرار دهد).

و سعادت انسان عبارتست از همین بود و آن عبارت است صیروریت و انمتقال و تحول نفس بود در کمال وجودیه خود بدان مرتبتی که در مقام خود محتاج به ماده نبوده و این امر به این خود که تا آنجاکمال یابد که از آن جمله موجودات مفارق و مبرای از ماده گردد(اندیشه های اهل مدینه فاضله 186-185)

پس انسان برای رسیدن به سعادت با بینش شهودی خود بدان رسد و تلاش نماید با گردش در افکار وجودی خود راه رسیدن به سعادت باشد و سعادت چیزی نیست که در ماده قرار گیرد و باید تشنگی حقیقت یابی خود را جستجو نماید و از ماده و ماده گرایی رها گردد تا به سعادت رسد نه اینکه ماده و ماده گرایی را سر لوحه کار خود قرار دهد برای رسیدن به سعادت.

پس سعادت از درون انسان میباشد و روز به روز باید به سعادت نزدیک شود و تحول خود را درک نماید.

و سعادت عبارت است از چیزی که خود لذاته خیر و مطلوب بوده و از اموری نیست که به طور مطلق یا در وقتی از اوقات مطلوب بغیر و وسیله وصول به چیزی دگر بوده است و اصولا برای آن ورای آن چیزه دیگر بزرگتر و مطلوبتر از او نبود تا ممکن باشد که انسان به واسطه آن بدان رسد(همان187)

پس سعادت چیزی نیست که بستگی به زمان داشته باشد بلکه سعادت چیزیست که مطلق است و در همه زمانها و مکانها یکی ست.

احتیاج انسان به اجتماع و تعاون

وهریک ازآدمیان برسرشت طبیعی آفریده شده اند که هم در قوام وجود خود وهم در نیل وصول به برترین کمالات ممکن خودمحتاج به اموری بسیارند که هر یک به تنهایی نتواند متکفل انجام همه آن امور باشند و بلکه در انجام آن احتیاج به گروهی بودکه هریک از آنها متکفل انجام اموری از مایحتاج ان بود وهریک از افراد انسانی نسبت به هریک دیگر بدین حال و وضع بود وبدین سبب است که برای هیچ فردی از افراد انسان وصول بدان کمال که فطرت طبیعی اوبرای او نهاده ممکن نبود مگر بواسطه اجتماع و اجتماعات وتجمع بسیاری که یاری دهنده یکدیگر باشند و هریک برای هریک در انجام بعضی از مایحتاج او وآنچه در قوام  وجودی اش به آن بود قیام نماید تا بدین صورت وسیله همه آنچه جمله آن جماعت برای آن  قیام کرده و کاری انجام داده اند گردآیدتا برای هریک ازافرادهمه مایحتاج او که هم در قوام وجودی و حیات طبیعی بدان محتاج بود در وصول به کمال  فراهم شود...و در نتیجه جمعیتهای انسانی تشکیل گردیده است.(همان205)

انسان نیاز به اجتماع دارد وبدون اجتماع نمی توانند به سعادت رسد چرا که نمیتواند همه نیازهای خود را براورده سازد.چرا که انسان در اجتماع و تعامل با دیگران است که خویشتن را در می یابد و در رابطه با دیگران است که میتواند احتیاجات و حوایج خود را بر آورده نماید و اگر انسان نتواند با اجتماع باشد به سعادت نمی رسد و کمال خود را بیابد واین انسان اجتماعی است که هر فردی وظایفی بر عهده دارد و انجام دهد طبق فطرت وجودی اوست که هریک در جایگاهی می رسد .

فارابی اجتماعات را به دو دسته تقسیم می کند1.کامله 2.ناقصه(همان206)

و این اجتماعات باید ازنوع  کامله باشد تا به سعادت رسید نه ناقصه چرا که اجتماعات ناقصه در آن نقص های وجود وجود داردمثلا اجتماع چند نفر در یک محل هستند نمی توانند به تنهایی به سعادت رسند.

واجتماعات غیر کامله  اهل ده  اجتماع  مردم محله و پس از آن اجتماع در یک کوی وپس اجتماع در منزل کوچکتر از همه در یک منزل بود(همان206)

پس اجتماع در یک منزل نیز اجتماعی محسوب می شود ولی آیا حتی می توان نیازهای مادیخود را نیز براورده سازند؟ پس چه رسد به نیازهای که با بینش شهودی به آنها رسید و آن نیازها نیازمند به اجتماع است و در سایه همین اجتماع ست و کمک به قوام و وحدت همین اجتماع ست که انسان به سعادت برسد و کمک به دیگر افراد از ضروریات ذسیدن به سعادت ست چرا که اگر این میل کمک به دیگران نباشد و انسان کم توجه به اطراف و اجتماع و بشر باشد نمی تواند نیاز روحی خود خود را بر طرف نماید واز محالات که انسانی  در یک گوشه جهان اتفاقی برای آن بیفتد و دیگران چشم پوشی کنند از آن فرد .

پس خیر افضل و کمالی نهایی نخست بوسیله اجتماع مدنی حاصل آید نه اجتماعی که کمتر و ناقص تر از آن بود(همان208)

نتیجه گیری

هدف حقیقی مدینه فاضله در اصل هما ن اجتماع و تعاون است که به سعادت ادمی منجر شود .

پس آن مدینه ای که مقصود حقیقی از اجتماع در آن تعاون بر اموری بود که موجب حصول  و وصول به سعادت آدمی  است در مدینه  فاضله بود و اجتماعی  که بواسطه آن برای رسیدن به سعادت تعاون کنند امت فاضله  بود و همین طور معموره فاضله آن هنگام تحقق پذیرد که همه امت هایی که در آن زندگی می کنند برای رسیدن به سعادت تعاون کنند(همان208)

سعادت چیزی نیست که فرد بتواند به تنهایی به آن رسد و از اصول مهم به سعادت رسیدن بااجتماع در تعامل بودن است (اجتماع گرایی) وراه درک رسیدن به سعادت چیزی  است که با بینش شهودی  و درونی خود فرداست(وجدان) که باید به آن برسد و توجه به درون است  وشناخت فرد از خود و هدف خود است که انسان را در تامل و رابطه انسان خود نموده(شناخت فرد از خود متمایل گشتن به اجتماع).

 

 

 

منابع و ماخذ

اندیشه های اهل مدینه فاضله_ فارابی ابونصر _ترجمه و تحشیه سید جعفرسجادی_تهران_طهوری1361

 

سیاست مدنیه_ فارابی ابو نصر _ترجمه و تحشیه از دکتر سید جعفر سجادی_انتشارات انجمن فلسفه ایران

 

اخلاق ناصری_طوسی خواجه نصیر_تهران_کتابفرشی اسلامیه_بی تا

[ جمعه پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۱ ] [ 1:15 ] [ هادی ترکی ] [ 1 نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

آرشیو مطالب
امکانات وب
---------------------------

Translate to English ترجمة للغة العربیة P�rkthimi n� gjuh�n shqipe Превод на български език Andorra la traducció de la llengua 翻译汉语 Český jazyk překladu Oversæt til dansk Vertaal naar Nederlands Tõlge eesti keeles Filipino na wika upang isalin Suomen kielen käännös Deutsch Übersetzung Μεταφράστε στην Ελληνική Γλώσσα अनुवाद करने के लिए: हिन्दी भाषा Translate a magyar nyelv Translate ke Bahasa Indonesia Traduci in lingua italiana 翻訳する日本語 번역기로 한국어 교재 	Latviešu valodas tulkojumi Lietuvių kalbos vertimo Lingwa Maltija traduzzjoni Języka polskiego/default.asp? tłumaczenia Traduzir para o Portugu�s Língua Traducere limba rom�nă Русский перевод Транслате то Сербиан Preklad do slovensk�ho jazyka Prevedi jezik v Sloveniji Traducir al idioma español Översätt till svenska språket แปลภาษาโรมาเนีย Translate T�rk�e Самоанскій мову перекладу Dịch sang ng�n ngữ Tiếng Việt

--------------------------- --------------------------- --------------------------- --------------------------- --------------------------- geolocation database

و...فرق چکیده با مقدمه؟

تینکر ک , mohebboha
86/10/22 (11:50)
در چکیده اشاره به ضرورت این تحقیق، چند فرضیه ونتیجه هایی که شما گرفتید. از 300 کلمه بیشتر نباشه وبهتره در یک صفحه گنجانده بشه. اما مقدمه بیشتر به انگیزه کار شما ، هدفتون وتعریف سازه ها و عناصر ونظریاتی که در پایان نامه تون به کار بردید می پردازید. و حجمش پنج ،شش صفحه میشه. سعی کنید چکیده رو خیلی عالمانه بنویسید وبهترین جملات رو به کار ببرید. چون پیش میاد استادان فرصت خوانش متن رو ندارند بعد اکتفا می کنند به همون چکیده. چکیده آینه تمام نمای کار شماست. باز اگه سوالی داشتید در خدمتم.
  • 100%

دیگر پاسخ ها

1.    86/10/22 (10:32)
سلام عزیزم
مقدمه بیشتر پیش آگاهی و دلیل و علت نگارش متن مقاله یا هرنوشته دیگریست
ولی چکیده خلاصه یا لب مطلب یا عصاره متن یا نوشته است

3.    86/10/22 (11:24)
درود بر شما:
در چکیده شما دلایل انجام پروژه و به نتیجه یا نتیجه های بدست آمده اشاره ای می کنید، اما در مقدمه شما به دلایل آغاز کار اشاره می کنید.
چکیده نباید بیشتر از 10 خظ شود.
بدرود.
4.    86/10/22 (13:26)
سلام دوست خوبم
مقدمه قسمتی از متن اصلی یک نوشته علمی اعم از گزارش تحقیق (مثل پایان نامه)و یا مقاله علمی است که در آن نویسنده یا نویسندگان به بررسی ابعاد مختلف موضوع مطرح شده میپردازند به طور بسیار مختصر به مطالعات قبلی اشاره میکنند تا بر اساس نشان دادن gap وجود در مطالعات قبلی بتوانند علت و هدف انجام تحقیق حاضر را بیان کنند اما چکیده در حقیقت خلاصه ای از تمام متن گزارش علمی است که شامل خلاصه ای از مقدمه مواد و روشها و یافته ها و نتیجه گیری میباشد.
5.    86/10/22 (15:24)
سلام دوست عزیز
معمولا هر گزارش علمی از چندین قسمت تشکیل می شود که دو تا از قسمتهای مهم آن چکیده و مقدمه هستند. توضیحات زیر را در مورد مقاله علمی مطرح می کنم ولی در سایر گزارشات نیز به همین ترتیب است.
در قسمت چکیده مقاله شما علاوه براین که هدف خود را از نوشتن این مقاله عنوان می کنید باید بگویید که در این کار یا در این مقاله چه نو آوری در علم داشته اید. و در پایان برخی نتایج مهم مقاله به صورت کلی و نه به صورت عددی ذکر می شود.
در مورد حجم چکیده اگر برای ارسال به ژورنال خاصی باشد خود ژورنالها حدودی را تعیین می کنند که مثلا چند خط و یا چند کلمه باشد.
مقدمه در مقالات بیشتر به مرمر ادبیات موضوع اختصاص دارد. شما در مقدمه باید بگویید گه سیارین در گشذه چه کارهایی انجام داده اند که شا قصد دارید ادامه کار آنها را در این مقاله پی بگیرید. در مقدمه علاوه بر مراجع قابل ذکر باید متودولوژی این مقاله و بخشهای بعدی مقاله نیز معرفی گردند.
پیروز باشید

6.    86/10/22 (16:38)
با سلام
چکیده(abstract) خلاصه یک متن،گزارش ،کتاب یا پایان نامه می باشد که هدف و منظور آن متن را بیان می کند.ولی مقدمه(intrudaction) سرآغاز و شروع یک متن و گزارش می باشد که چگونگی و دلیل نوشتن یک متن رانشان می دهدو بعد از مقدمه ما وارد بحث اصلی می شویم.
7.    86/10/22 (19:36)
نحوه نگارش یک مقاله به زبان فارسی
نگارش یک مقاله فارسی

دکتر آرش امیدی,
چکیده: چکیده باید شامل بخشهای مقدمه، روش، نتایج و بحث باشد. چکیده حداکثر 250 تا300 کلمه باشد (بین250 تا150 کلمه مناسب است). مقدمه در حدود 20%، روش ها 30%، نتایج 25% و بحث 15 % مناسب خواهد بود. از آنجائیکه اکثر خوانندگان مقاله فقط چکیده مقاله را مطالعه و ارزیابی می کنند و یا چکیده مقاله ممکن است توسط مراکز و موسسات اطلاع رسانی علمی منتشر گردد، لذا این قسمت باید دقیق و روان و در برگیرنده کامل مقاله باشد. مقاله حاضر می‌تواند به صورت یک نمونه عملی، برای تهیه مقالات مورد استفاده دانشجویان محترم قرار گیرد. در این مقاله سعی شده تا اساس تهیه یک مقاله علمی توضیح داده شود. البته باید توجه داشت که هر مجله ای که برای ارسال مقاله تان انتخاب نمائید دارای راهنمای تدوین مقاله است که در ابتدا یا انتهای ان مجله آورده شده است که با کمی تغییر می توانید مقاله را به فرمت آن مجله تهیه نمائید.

واژه های کلیدی: (Keywords) تعداد کلید واژه ها بین 3 تا 10 کلمه (4 تا 8) فارسی پیشنهاد می‌گردد. به عنوان معرف و راهنمای مقالات هستند.



1- مقدمه
مقدمه باید در برگیرنده مطالبی در خصوص اهمیت و دلیل انتخاب موضوع مورد تحقیق و سابقه علمی کار انجام شده باشد. خصوصیات مورد نظر در تدوین مقدمه عبارتند از: حجم مقدمه مقاله از یک پنجم کل مقاله تجاوز نکند. (حداکثر یک صفحه) اهداف مطالعه که در مقدمه بیان می شود، بایستی همان مواردی باشد که در قسمت نتایج به آنها پرداخته می شود.
اهداف جزیی یا فرضیه ها یا پرسش ها باید به طور کامل در مقدمه آورده شود. در صورتی که کلمات مخفف نا آشنا در مقدمه به کار رفته باشد می بایستی واژه لاتین در کنار آن کلمه نوشته شود. بیان مسأله با ویژگی‌های آن وهمچنین ضرورت انجام مطالعه ذکر شود. سابقه علمی موضوع به طور خلاصه ذکر گردد. بایستی از اطلاعات گسترده و غیراختصاصی و توصیف مفاهیم، همچنین ارائه جدول و تصویر در مقدمه پرهیز شود.


2-مواد و روش کار
در این قسمت باید شرح دقیق و کامل مواد، تعداد و نوع و مشخصات حیوانات، دستگاههائی که اختصاصا برای انجام پژوهش به کار رفته با ذکر مشخصات کامل دستگاههای مورد استفاده و طرح کلی آزمایش ارائه شوند. در صورتیکه از روشهای متداول استفاده شده باشد از شرح آنها خودداری و به ذکر ماخذ اکتفا گردد، ولی چنانچه از روش جدیدی استفاده شده باشد. شرح کامل آنها ضروری خواهد بود. در خصوص مواد مصرفی باید اسامی دقیق علمی و تجاری و منابع تهیه آنها ذکر گردد. در مورد روشهای آماری ذکر روشهای انجام شده ضروری می باشد.
این بخش به ترتیب شامل نوع مطالعه، روش پژوهش، جامعه مورد مطالعه و معیارهای انتخاب نمونه، حجم نمونه و نحوه نمونه‌گیری ابزار و روش گردآوری داده‌ها، اعتبار و اعتماد علمی ابزار تحقیق، زمان و مکان نمونه‌گیری، نحوه انجام آزمایشها، آزمون‌های آماری وسیستم نرم‌افزاری بکارگرفته شده‌ می‌باشد.
ذکر متغیرهای مورد مطالعه، چگونگی کنترل آنها، تعداد گروه های مورد مطالعه و شاهد با توجه به نوع مطالعه، روش و نوع نمونه گیری اندازه و حجم نمونه، چند سویه بودن پژوهش و روش اجرای آن و چگونگی همسان‌ سازی گروه‌ها برحسب نوع پژوهش ذکر شود و میزان دقت و اطمینان مورد ظر در محاسبه حجم نمونه معرفی گردد. مقالات ارسالی باید حاصل تحقیق اصیل نویسنده یا نویسندگان در زمینه‌های مرتبط با مهندسی علوم دامی باشد و قبلا در هیچ یک از مجلات علمی داخلی یا خارجی چاپ نشده باشد.
ضمنا مقالات ارسالی نباید به طور همزمان برای سایر مجلات علمی نیز ارسال شده باشد. در مورد مقالات برگرفته از رساله های دانشجویی، مکاتبات باید صرفا از طریق استاد راهنما انجام گرفته و ذکر نام استاد راهنما به عنوان یکی از نویسندگان مقاله ضروری است. مسئولیت صحت و سقم مطالب و رعایت قالب استاندارد مجله بر عهده نویسندگان خواهد بود. علاوه بر فایل الکترونیکی حاوی اصل مقاله، فایل دیگری که شامل عنوان کامل مقاله به لاتین، نام و وابستگی سازمانی نویسندگان به لاتین، چکیده لاتین(حداکثر 200 کلمه ) و‌ واژه های کلیدی لاتین (حداکثر پنج واژه) خواهد بود باید به صورت جداگانه و در قالب¬های Word و PDF تهیه گردد.
نسخه اولیه مقالات می‌تواند به صورت یک ستونی و حداکثر در 15 صفحه ارسال گردد. نسخه نهایی مقاله پس از اعلام پذیرش از سوی سردبیر، به صورت دو ستونی تهیه می گردد.


3-نتایج
نتایج با نظم و ترتیب منطقی و بدون توجیه و تفسیر و براساس اهداف یا سئوالات ذکر شده در مقدمه بیان شود. نتایج حاصل از تحقیق را می توان به صورت جدول، نمودار و یا شکل همراه با توضیحات لازم ارائه نمود. جداول و اشکال باید روشن و به راحتی قابل درک و در عین حال بیانگر واقعی نتایج حاصل از آزمایشات باشند. ابعاد منحنی ها و نمودارها نباید از 12 در 12 سانتی متر بیشتر باشد و بایستی جداگانه روی کاغذ سفید و پررنگ رسم شوند. عکس ها و کلیشه های ارسالی دقیق، روشن و ابعاد آنها نبایستی بزرگتر از 12 در 8 سانتی متر باشد.
از ارسال کپی عکس ها و نمودارها خودداری گردد. محور منحنی ها و نمودارها بایستی کاملا تعریف شده و حاوی هیچگونه تعریف یا جمله اضافه نباشد. هر کدام از جدول ها، نمودارها و عکس ها با شماره در متن مشخص و زیرنویسی هرکدام از آنها با ذکر شماره در صفحه جداگانه ای گنجانده شود. داده های ارائه شده در جدول ها و یا اشکال نباید در این بخش مورد بحث و تفسیر قرار گیرند، بلکه فقط ذکر یافته های اساسی کافی است. نتایج ارائه شده در جدول ها نباید به صورت دیگری مانند منحنی و یا متن نوشتاری و یا برعکس در مقاله تکرار گردد. از ذکر P-value در مواردی که نتایج معنی‌دار نبوده خودداری شود. مقدار P-value همراه سطح اطمینان بیان شود. هر یافته فقط به یک شکل (یا در متن یا جدول و نمودار) ارائه گردد. (هر 1000 کلمه معمولا یک جدول آورده می شود). گزارش‌میانگین‌ها همراه باانحراف معیارذکرگردد.
قلم قابل استفاده در مقالات فارسی از نوعNazanin و کلمات انگلیسی به کار رفته در متن فارسی از نوع Times New Roman خواهد بود. اندازه قلم‌ها برای مقالات فارسی عبارتند از: عنوان مقاله20-bold:، نام نویسندگان:13-bold ، وابستگی سازمانی: 10، سرعنوان‌ها: 12-bold، عنوان‌های فرعی: 12-bold، بدنه مقاله و مراجع فارسی :11, زیرنویس و بالانویس شکل‌ها و جدول‌ها: 11-bold و پاورقی‌ها: 10. در خصوص واژه¬های انگلیسی به کار رفته در مقالات فارسی و متن مراجع انگلیسی، اندازه قلم‌ها دو شماره کمتر از معادل فارسی آنها انتخاب شود. حاشیه متن از هر طرف و از بالا 2 سانتیمتر و از پایین 3 سانتیمتر باشد. لطفا موارد زیر به دقت رعایت شود:
الف) عنوان مقاله, سر عنوان‌ها، شکل‌ها، جدول‌ها و غیره باید وسط-چین انتخاب شوند. عنوان‌های فرعی به صورت راست-چین و متن اصلی بصورت خود تنظیم (Justify) خواهد بود.
ب) شماره گذاری سرعنوان‌ها از 1 الی آخر صورت گرفته و مقدمه، شماره 1 را به خود اختصاص می‌دهد. شماره‌گذاری زیر عنوان‌ها فرضا در بخش 2 به صورت 1-2، 2-2، . . . بوده و در سایر بخش‌ها نیز به همین ترتیب است.
ج) فاصله بین خطوط باید طوری انتخاب شود که در هر صفحه، تقریبا 40 سطر وجود داشته باشد.
مقالات ارسالی باید دارای سازمان استاندارد یک مقاله پژوهشی بوده و موارد زیر باید به دقت مورد توجه قرار گیرد:
الف) عنوان مقالات باید حتی‌المقدور کوتاه و کاملا گویا باشد.
ب) نام نویسندگان در ذیل عنوان مقاله و وابستگی سازمانی و آدرس پست الکترونیکی ایشان باید در زیرنویس صفحه بیاید.
ج) چکیده باید شامل بیان موجز مساله، اصلی‌ترین ایده‌ها و روش‌های به کار گرفته شده و بالاخره اهم نتایج و نوآوریهای حاصله بوده و از 200 کلمه تجاوز نکند. لازم به ذکر است که در بخش چکیده نباید ارجاعی به معادلات و یا مراجع متن مقاله داده شود.
د) مقدمه باید شامل شرح مساله ، مرور کامل کارهای مرتبط گذشته، توصیف اجمالی روش حل، بیان دقیق نوآوری مقاله و بیان نحوه سازماندهی ادامه مقاله باشد.
ه) جدول‌ها به صورت واضح و در اندازه مناسب تهیه شده و به نحو مشخصی باید بالا-نویس شده و به ترتیب شماره‌گذاری گردند. جدول‌های بزرگ بصورت تک ستونی و جدولهای کوچک به صورت دو ستونی آورده شود.
و) نتیجه گیری باید شامل بازگویی اجمالی مسایل مطرح شده در مقاله و توجه مجدد و بحث درباره اهم نتایج حاصله و بالاخره جمع بندی مختصر و مفید باشد.
ز) در انتهای هر پاراگراف یا عبارت مهم در متن عدد شماره گذاری شده و مربوط به مراجع باید مورد ارجاع قرارگیرند.
کلیه مراجع ذکر شده در بخش مراجع باید در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفته باشند. ذکر مشخصات کامل مراجع، مطابق نمونه های ارایه شده در انتهای این مقاله ضروری است.

4-بحث
این بخش مهمترین قسمت هر مقاله است. آثار و اهمیت یافته های به دست آمده و همچنین محدودیتهای آن توضیح داده شود. در این بخش از ذکر تکرار نتایج به شکلی که در قسمت نتایج آمده است، خودداری گردد. نتایج ارائه شده باید مورد تجزیه و تحلیل و تفسیر قرار گیرند و توجه خواننده را به موضوع اصلی تحقیق، فرضیه های مطرح شده در بخش مقدمه و نتایج به دست آمده از تحقیق جلب نماید. در بحث علت تشابه و تفاوت نتایج مقاله با تحقیق های دیگران توضیح داده شود.
در بحث موارد کاربرد علمی و قابلیت تعمیم پذیری نتایج بدست آمده توضیح داده شود. باتوجه به نتایج، بایستی پاسخ قاطعی به سئوالهای مقدمه داده شود.
در این مقاله، کوشش برآن بود تا با ارائه یک نمونه عملی، مهمترین مقررات حاکم بر مقالات قابل چاپ در مجلات بیان گردد. امید است با رعایت موارد پیش‌گفته، امکان ارایه مقاله ‌ای پربار به مخاطبین فراهم گردد.
5-تشکر و سپاسگزاری

نویسنده یا نویسندگان می توانند از کمک های دیگران در انجام پژوهش و یا تهیه مقاله به نحو مقتضی تشکر و قدردانی نمایند. لازم به ذکر است در صورت برخورداری از حمایت مالی و استفاده از وسائل آزمایشگاهی می توان در صورت لزوم محل تحقیق و نام موسسه و یا افراد مربوط را ذکر نمود.

6-خلاصه انگلیسی (Abstract ):
عناوین در چکیده انگلیسی مشابه چکیده فارسی است وحجم آن حداکثر 250 کلمه و باید تطابق کامل با متن چکیده فارسی داشته باشد

7-مراجع
نحوه ذکر منابع در داخل متن مقاله باید به ترتیب شامل نام خانوادگی و سال انتشار آن باشد، مثال (سلیمی، 1386). در صورتیکه تعداد نویسندگان دو نفر باشد اینگونه است: (رمضانی و ظهوری، 1386). چنانچه تعداد نویسندگان بیش از دو نفر باشند: ( معصومی و همکاران، 1387). در رابطه با منابع خارجی هم مانند فارسی عمل می شود. (Navidi zadeh, 2006) (Zohoori and Ramezani, 2008) (Omidi et al., 2006) در پایان مقاله ابتدا منابع فارسی و سپس خارجی به ترتیب حروف الفبا ذکر می شوند.
ساعدی، هوشنگ شماع، محمود مروارید، عبدالحسن و نیکپور، کریم. (1358). اصول تغذیه دام و طیور، انتشارات دانشگاه تهران، جلد اول، چاپ دوم، شماره 1567، صفحه 25-20.
Herbert, R; Nanney, J. and Spano, J. S. (1989). Erythrocyte distribution in ducks. American Journal of Veterinary Research, 50: 958-965.
نام مجلات فارسی و انگلیسی در قسمت منابع به طور کامل نوشته شود بهتر است. اگر نویسندگان مقاله از 6 نفر بیشتر باشند بعد از نفر ششم et al. گذاشته شود.

http://omidiarash.blogspot.com/2007/02/blog-post.html
8.    86/10/22 (20:31)
چکیده خلاصه کل مقاله ولب مطلب است باید شامل بخشهای مقدمه، روشها، نتایج، بحث و نتیجه گیری باشد. و حداکثر 250 تا300 کلمه باشد . از آنجائیکه اکثر خوانندگان مقاله فقط چکیده مقاله را مطالعه می کنند این قسمت باید دقیق و روان و در برگیرنده کامل مطالب مقاله باشد.

1- مقدمه
مقدمه باید شامل مطالبی در خصوص اهمیت و دلیل انتخاب موضوع مورد تحقیق و سابقه علمی کار انجام شده باشد. خصوصیات مورد نظر در تدوین مقدمه عبارتند از: حجم مقدمه مقاله از یک پنجم کل مقاله بیشتر نباشد. اهداف مطالعه که در مقدمه بیان می شود، بایستی همان مواردی باشد که در قسمت نتایج به آنها پرداخته می شود.
اهداف جزیی یا فرضیه ها یا پرسش ها باید به طور کامل در مقدمه آورده شود. در صورتی که کلمات مخفف نا آشنا در مقدمه به کار رفته باشد می بایستی واژه لاتین در کنار آن کلمه یا به صورت زیر نویس نوشته شود. بیان مسأله با ویژگی‌های آن وهمچنین ضرورت و علت انجام مطالعه باید در مقدمه ذکر شود و سابقه علمی موضوع به صورت خلاصه باید در این قسمت نوشته شود
9
10.    86/10/23 (07:39)
سلام
در مقدمه شما تاریخچه ای از کار را عنوان می کنید و رفرنس می زنید. چکیده مجموعه ای ازمقدمه و روش کار و نتیجه است که باید کوتاه و مختصر باشه. یعنی شما کل کار را در چند خط (10-15خط) جمع بندی می کنید.


86/10/22 (11:50)
در چکیده اشاره به ضرورت این تحقیق، چند فرضیه ونتیجه هایی که شما گرفتید. از 300 کلمه بیشتر نباشه وبهتره در یک صفحه گنجانده بشه. اما مقدمه بیشتر به انگیزه کار شما ، هدفتون وتعریف سازه ها و عناصر ونظریاتی که در پایان نامه تون به کار بردید می پردازید. و حجمش پنج ،شش صفحه میشه. سعی کنید چکیده رو خیلی عالمانه بنویسید وبهترین جملات رو به کار ببرید. چون پیش میاد استادان فرصت خوانش متن رو ندارند بعد اکتفا می کنند به همون چکیده. چکیده آینه تمام نمای کار شماست. باز اگه سوالی داشتید در خدمتم.
  • 100%





موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۲۱
محسن پاینده

نمونه مقاله

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی